söndag 25 augusti 2019

Kräftskiva!

För nån helg sen hade vi kräftskiva! Egentligen hade vi tänkt fira min födelsedag...för vi var bortresta när den inträffade och svärmor och några av barnen var ju inte med och firade. Men så kom vi på att det kunde vara trevligt att passa på att äta kräftor också...vädret var ju så fint och det är alltid härligt att kunna sitta ute och äta! 
Så först blev det kaffe och tårta. Jag är en sån där som gör samma tårtor när jag hittar någon jag gillar extra mycket...en period körde jag med Säbytårta, och sen blev det operatårtor och så chokladtårta med hallonmousse...nu har jag varit inne på en tårta med både sockerkaka (utan mjöl i), maräng fylld med lemoncurdgrädde och så vit choklad runtom. Ovanpå kan man ju lägga lite vad man känner för! Alla gillar den i alla fall och det är ju bra! 

Sen roade vi oss hela eftermiddagen...många spelade badminton...dubbelmatcher eller tom tippel ibland! 
Vår gräsmatta brukar vara så fin...men den har jag sabbat i år...fick ett anfall av extrem energi och tänkte att jag skulle utrota de envisa grobladen som trivs extra bra där vi hålls mest...jag blandade till någon ättiksblandning och punktmarkerade de värsta ogräsen...men jag gjorde uppenbarligen fel och stora plättar av det fina gröna gräset strök med på kuppen! Fast grobladen är ju också borta! När utesäsongen är slut får jag strö ut lite jord och så i gräs igen! Och ingen altan har vi heller...den försvann när vi byggde ut huset...ork och tid fanns inte denna sommar...men det är en världslig sak...det kommer en ny vår och sommar...då blir det nog en altan! 
Och så blev det dags för själva kräftorna! Jag gjorde det enkelt för mig denna gång...inga pajer eller nåt sånt tjafs...bara kräftor och bröd och ostar...och så en skål skagenröra ifall det skulle vara nån som inte var så jätteförtjust i kräftor! 
När kräftorna var uppätna blev det mer badminton för den spelsugne 8-åringen...en snäll flickvän spelade länge och väl med honom i skymningen!
Till slut blev det för kallt att sitta ute...och vi gick in och tog lite kaffe och kakor och karameller...och pratade, spelade piano och gitarr och lyssnade på musik...gammal och ny om vartannat! 
En riktigt fin eftermiddag och kväll fick vi tillsammans! Alla de mina hade jag runt mig...föräldrar, svärmor, make, sex barn och tre flickvänner...ett helt härligt gäng i alla de åldrar som trivdes tillsammans och kunde prata och skratta tillsammans! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar