måndag 3 december 2018

Julmarknad!

Första adventshelgen har kommit och gått! Nu är vi inne i december! Det känns lite mysigt. Och märkligt nog känner jag mig inte stressad. Kanske beror det på att jag köpt alla julklappar redan. Och att vi renoverar matrummet så det är ingen idé att gå in för mycket för julfirandet. Eller på att maken kommer att vara bortrest några gånger till innan jul och att jag redan nu vet att det kommer att bli lite si och så med alla förberedelser. Det får ordna sig helt enkelt. Och det känns rätt trevligt och mysigt det där med december och jul. 

I lördags åkte vi på julmarknad...som vanligt...till samma ställe! Och det gillar jag. Tycker att det är så vackert här med alla gamla arbetarlängor och det ståtliga "kantoret" bakom eldkorgsfotot...så sa man tydligen..."kantor" istället för "kontor". Och där jobbade min morfar. Och även min mamma någon sommar. 

Det var grådaskigt och lite fuktigt och lite duggregn kom...men det var så mysigt ändå! 

Vi tittade in i vagnslidret..tittade på de gamla vagnarna som kommer från gårdar och bruk i området. 

7-åringen ville rida förstås! Än är han inte för stor! Det var så roligt att få sitta på en stor fin häst och traska runt lite! 

Sen sänkte sig skymningen och det blev ännu mysigare...ljust och eldar fladdrade och skapade julstämning!

Och så blev det första advent...första ljuset skulle tändas...och saffransbröd och några kakor hade jag fixat! Maken såg till att tomten hamnade på sin plats utanför köksfönstret!

4 kommentarer:

 1. Trevligt!

  Vad sägs om dessa kommentarerna från en lärare på ett utvecklingssamtal, "omogen" (om ett barn som kanske har lättare aspbergers), ser ingen mening med att eleven går hela skoldan, man kan ju sänka kraven på eleven för det gör ju inget när den är trettio, och när föräldern säger att barnet är duktig på att lära sig små ramsor utantill blir repliken det kan hennes fyraåriga barnbarn också. Och att han tar resurser från klassen. Trevligt att höra.

  Hälsningar från österlen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter ju helt galet!! Vad är det för lärare som säger så!? Det är väl anmälningsbart att prata så om ett barn? Fast erbjudandet om att korta skoldagarna...det låter ju bra!! Skulle önska att mitt barn fick kortare skoldagar så vi hann göra lite annat...spela piano, sjunga, rita, lära sig skriva fint, räkna matte på hans nivå! Fast det är klart...helt sjukt att sitta och säga att ett barn inte ska ha rätt att gå i skolan som alla andra! Och ta resurser...vaddå...alla har väl rätt att få den undervisning och hjälp de behöver.

   Radera
 2. Hej igen!

  Han har gått korta dagar hela terminen, är inte det egentligen som är "problemet" att hon säger det utan att hon ser ingen mening med att han går som de andra (med andra ord att han är för dum för att lära sig eller?)
  Detta är inte de första kommentarerna utan där har varit flera sen tidigare. "ser inte att han inom en överskådlig framtid skulle komma ikapp sina klasskamrater", att han inte kan ta instruktioner inför hela gruppen, himlande med ögonen om han kastar en rispåse lite för högt. Hon ser inte det som ett framsteg när han för första gången går fram och pratar inför klassen och då ska man komma ihåg att han har lite svårt med sitt tal och han tycker inte om nya saker. När några av de andra applåderar för honom blir de snabbt nertystade.

  Jag vet inte vad jag ska göra mer än vad jag gjorde i förra veckan och det var att skicka återigen mejl till ansvariga på skolan och nästkommande dag gick jag in till rektorn och förklarade att vi är riktigt förbannade nu. Så vi väntar på nåt besked från dem. Vet inte vad som kommer ur detta. Är bara så ledsamt och det sista man vill är att ha bråk.

  Hälsningar från österlen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt låter ju helt otroligt! Så får man väl inte behandla ett barn i skolan? Hoppas verkligen att rektorn lyssnar och gör något åt detta.

   Radera