torsdag 21 juni 2018

Simskola

Sommarsimskolan är i full gång! Två av barnen är med i år...sjuåringen och tolvåringen! Sjuåringen går i en nybörjargrupp och det är roligt att vara med och se hur han blir säkrare i vattnet för varje dag! Hela kortsidan på bassängen simmade han och var mäkta stolt över det! Tolvåringen ska ta silvermagistern och igår klarade han av flytning 12 minuter, vattentramp 12 minuter och djupdykning...hämta ring från botten...två gånger hoppa i från kanten och dyka ner och tre gånger dyka ner från ytan! Det gick bra! Idag ska han simma 1500 meter bröstsim! Det blir tufft men det ska nog gå! 

Det är mysigt att åka iväg bara vi tre...fast förmiddagen blir lite stympad och mycket städtid går förlorad är det värt det många gånger om! Det är trevligt att åka bil tillsammans och prata om ditt och datt...roligt att barnen får röra på sig och ha kul i vattnet...och efteråt blir det nästan alltid någon liten grej...en tur till bibblan, en affär...eller som igår...mata fåglar! 
Jag växlar mellan att titta och läsa! Det är ju trevligt att få en liten stunds bokläsning mitt på dan! 
Ner till botten! 
 Att mata änderna blev extra roligt när en andmamma kom med sina fem små duniga ungar som var helt orädda bara man satt stilla och var lugn! De åt ur händerna, klättrade upp i handen...var så mjuka och duniga och helt underbara! 
 När maten var slut traskade mor och barn ner mot vattnet...till ett litet undanskymt ställe bakom vassen där de brukar hålla till! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar