lördag 23 juni 2018

Midsommarafton!

I går var det midsommarafton! När vi drog ifrån gardinerna på morgonen var himlen blå med bara några fluffiga enstaka moln som galopperade fort fort högt däruppe! Kanske skulle vi slippa regnet denna dag? Närå, så blev det inte...men det blev bra ändå! Vi åkte iväg till vårt vanliga midsommarfirandeställe hela familjen och mina föräldrar! Det var blåsigt och småkyligt och sol och regn om vartannat! Men vi hade packat ner paraplyer och jackor så vi klarade av det bra! Först fikade vi...jordgubbstårta som min mamma gjort och en chokladtårta som jag gjort! Och så firade vi min mamma som fyllde år för några dagar sedan! 
Sen blev det det vanliga...fiskdamm...bara två barn fiskade i år men det yngsta fick fiska åt en annan för stor bror så han också fick lite godis att smaska på! Chokladhjul skulle det spelas på för så brukar det vara och två chokladaskar fick barnen med sig hem som vinst! De blev rätt dyra om man tänker efter lite men det behöver man ju inte alltid göra förstås! 
Ponnyridning för den ynsta blev det också! En extra stor häst var det i år och det tyckte sonen var kul! 
Ja, och så blev det allt det vanliga förstås...midsommarstången restes och det tynande folkdanslaget dansade...undrar vad som händer om säg 20 år...vilka dansar då? Och sen dansade alla barn i ringar runt stången så som det ska gå till! Ingen av våra barn ville vara med men vi tittade på i alla fall! Och så gick vi in i den gamla bergsmansgården från 1500-talet. Stora härliga rum både på övervåningen och nedervåningen...gamla möbler och prylar som var roliga att titta lite på...björnfällor, musköter, häcklingsbräden, mangelbräden, gamla stenyxor och annat som hittats i området från stenålder, gamla tidningar....
 
Och så blev det dags att åka hem. Vi drack champagne och firade att jag och maken förlovade oss denna midsommarafton fast för 30 år sedan. Och så grillade vi...flintastek och marinerad fläskfilé...stekt småpotatis med örter och chiliflakes, citronpasta, caprese, limecrème fraiche, brieost, vindruvor och kex! Två av barnen, de älsta var inte med och åt, de hade andra fester för sig...men vi andra hade trevligt...åt och pratade och skrattade. Senare fick vi fram lite godis och en kortlek och efter några parti Finns i sjön var klockan mycket och det blev dags att slå igen för dagen! En fin midsommarafton fick vi i år igen!  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar