torsdag 17 maj 2018

Den där härliga kvinnofällan!

Det är härliga dagar nu när våren, ja, nästan sommaren, är här! Igår hade vi en så varm och skön dag och vi jobbade och stod i hela dagen...jag och sjuåringen! Vi njöt av värmen och arbetet och samvaron. 

Jag städade lite snabbt på morgonen, precis som jag alltid gör...och sen hade vi lite skola...matte, läsa, skriva, rita...det gick undan för inte hade vi tid att sitta inne en så fin dag! 
Min pappa kom på förmiddagen...han hade hyrt en jordfräs och var så snäll och fräste vårt land också! Jag och N gjorde vår cykelparkering fin...vi skrapade mellan alla plattfogar och sopade och tog bort alla cyklar och annat som stod där för att komma åt över allt! Det blev fint! När vi var klara med det skrapade vi rosenspaljéerna rena från gammal färg som börjat flagna...snart ska vi tvätta dem och måla om dem också! 
Sen blev det lunch! Vi hade ju jobbat så hårt och så länge att jag inte hann laga till något särskilt! Men det dög bra med stekta ägg, bröd, paprika, ost och grekisk youghurt ute i trädgården! Maken som kom hem från jobbet en stund njöt av maten och sällskapet på gräsmattan under det blommande äppelträdet!
Efter maten blev det lite vila och kaffe och sen lite mer jobb....rensa en häck...och sen stack vi och mötte storebror i skolan! Vi passade på att gå in på second handaffären som ligger precis i närheten. Jag försöker hitta ett gammalt skrivbord...men det fanns bara skräp...men vi hittade lite annat i stället! Alla tio Pelle Svanslös stod i ett bokställ! Skicket var helt ok! 11-åringen sprang på fyra samlartallrikar med rovfåglar! De tyckte han skulle bli fina i hans rum! 10 kr styck! Som hittat!  
Sen blev det fika ute i trädgården för grundskolebarnen och hemmabarnet...gymnasiekillarna hade en lång skoldag och fick fika senare. Det var så härligt att sitta ute i skuggan och känna vindens svala fläktar. Vi pratade om skoldagen och sen läste jag högt ur en sån där kvällstidningsbilaga som handlade om vikingar...Harald Hårfagre blev det denna gång! Spännande!
Mer jobb...gräsklippning...det borde egentligen de stora killarna sköta om men de har så hemskt långa skoldagar och dessutom nationella prov de här sista veckorna i skolan...men snart är det sommarlov och då har de inget sånt att skylla på!
Maken kom hem i hyfsad tid och satte fart med att laga en gammal moped till småbarnens förtjusning...han fick god handräckning och sen blev det några provturer på gatan! Jag passade på att kanthugga runt äppelträd och buskar och pioner! 
Sen blev det dags för kvällsmat! Ingen tid att laga till något tidsödande men grekiska köttfärsbiffar fanns kvar från gårdagskvällen...stekt potatis, tsatsiki och stekt broccoli med lite asiatisk touch till det blev bra! 

Så var arbetsdagen över...en av alla andra...en härlig dag! Kroppen var mör och lite öm efter allt jobb men det känns bara bra! Jag funderade en sväng på hur det hade varit om jag hade förvärvsarbetat...hur hade det varit då? Hur mycket hade jag orkat, hunnit, haft lust med att göra i trädgården? Och barnen...det hade inte blivit några samtal på dagtid...jag hade inte haft glädjen av att ha dem runt mig i trädgården...höra deras glada skratt och se vad de hade för idéer...inte hört sågen vina, sopa upp deras hyvelspån, se teckningsblocket ligga på trädgårdsbordet...Jag hade missat det. Kanske hade de också missat det...suttit inne i stället. Jag är glad för mina dagar...jag är glad över att vara i kvinnofällan. Där är jag fri. 
4 kommentarer:

 1. Heja heja. Du gör helt rätt. Hälsningar från kvinnofällan Gunilla från Hälsingland:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Heja på dig också! Det är alltid roligt att höra av andra som frivilligt satt sig i kvinnofällan och gillar't! Fast orättvist är det förstås...att en viss slags arbete räknas som viktigt och godkänt och annat räknas som noll och värdelöst. Men jag tröstar mig med att när jag går i pension så har jag i alla fall rätt till grundpensionen...och den ska ju höjas! Hurra! Hade jag slavat och slitit med både förvärvsarbete och hemmajobbet hade jag förmodligen inte fått mycket mer än jag redan kommer att få pga alla föräldraledigheter och år av studier! Så...jag får inte mycket pengar på ålderns höst men jag har fått en hel massa tid...NU och det är nu jag behöver den där tiden!

   Radera
 2. Hej!

  Nä, det gäller att leva medan man kan. Mitt liv har gjort en rejäl kraschlandning här mitt i vår flytt då jag har fått diagnosen Fibromyalgi. Har inte mått bra på närmare ett års tid men trodde det berodde på andra saker men gick till läkaren och förklarade mina symtom och på fem minuter beklagade hon och sa att detta lär inte bli lätt med tre små barn.
  Så nu står vi mitt i flytten med huset till försäljning och det går trögt och så ska man ordna med skolan för äldsta sonen samtidigt som man bara känner att man har hamnat i nåt sorts vakuum. Men det ska väl lösa sig på något sätt.

  Hälsningar från skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, så jobbigt...förstår att det är jättetufft med sjukdom och barn och flytt! Hoppas att allt ordnar sig!

   Radera