Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

tisdag 20 april 2021

Jämställdhetsmyndigheten...

 ...informerar. Det är snudd på kris. Svenska föräldrar sköter sig inte. De delar inte lika på föräldraledigheten. Papporna har skärpt till sig lite och ökat på sitt uttag lite. Men det går långsamt. Takten har avtagit. Pappor tar bara ut 31.3 procent av dagarna. Mammorna roffar åt sig hela, eller tvingas att ta ut, beroende på hur man vill se det, hela 68,7 procent. 

Detta är katastrofalt. Inkomstutvecklingen för män och kvinnor påverkas. Kvinnornas löneutveckling blir dålig. Det kommer att dröja 20 år innan vårt land kan klassas som jämställt om det ska fortsätta i nuvarande takt. 

Det verkar som om mammorna ändå har fattat hur dumt det är att vara hemma med barn för de har minskat sin mammaledighet. Det är de där karluslingarna som måste skärpa till sig. De måste ta ut fler dagar. Det finns ju en gräns för hur mycket en mamma kan minska sin föräldraledighet. Kanske vore det en bra idé att införa spädbarnsdagis igen? Papporna har ingen lust att ta hand om småungar, och mammorna verkar också hålla på att tappa intresset. Tänk var mycket jobb som skulle skapas om barna kunde lämnas bort tidigare. Och vilken löneutveckling kvinnorna skulle få om de fick jobba ännu mer. Och, betänk hur mycket mer barnen skulle lära sig inför framtida skolprestationer om de fick ännu mer tid på sig att undervisas enligt en läroplan av proffs. 

Äh, det där är väl inget att hetsa upp sig för. Det är ju bara att lagstifta. Hälften av dagarna till mamma och hälften till pappa. Korta ner skiten rejält också när man ändå är igång. Det är ändå ingen som har lust att ta hand om småungar. De är bara till besvär. In med dem bara på arbetsmarknaden så att de gör lite nytta för sig och ger arbetstillfällen och möjlighet för kvinnorna att jobba på sinlöneutveckling, göra karriär och jobba ihop en toppenpension. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar