Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

måndag 12 april 2021

Helgen är slut...

...och vardagen är här igen! Det var en bra helg i all anspråkslöshet...den började i vår och slutade i vinter...aprilväder helt enkelt! Vi hade en riktig arbetshelt...maken fixar med ett barnrum...har röjt ur, spacklat, målat och nu ska möblerna in igen ikväll! Jag har skött hemmet och jobbat en hel del med barnens skolning! 
Vi startade helgen med en rask promenad hem till mormor och morfar...yngste sonen hade fått nya rullskridskor på posten och de ville han testa så fort vi fått hem dem! 
Hemma hos mormor och morfar beundrade vi krokusar på deras grönområde och blåsippor i deras trädgård! Det är så härligt med de här första blommorna...när allt är torrt och grått...och så lyser det blått här och där! 
Sen åkte vi hem igen och jobbade lite till...jag fixade maten...chicken tikka masala och naanbröd! Det var gott! 
På lördagsmorgonen...efter kaffe och korsord tillsammans med maken...satte vi igång med barnens skolgrejer...eller mest hemskolning egentligen och inget som skolan bestämt! 
Jag och 10-åringen gjorde matte, stavning, engelska, piano och fiol! Och sen blev vi sittade och rita en bra stund! 
Efter lunch var det 14-åringens tur! Han sköter sin skola på egen hand och pluggar som han ska men tyskan är det lite magert med i själva skolan. Det går sakta. Jag försöker hitta något sätt att befästa sånt han kan och också gå vidare. Jag har jobbat i gamla böcker hittills men det har nog varit lite för svårt. Jag hittade en övningsbok jag köpt för många år sen i min skolbokhylla och den kör vi i nu. Det verkar som om detta funkar bra! 
Eftersom far i huset var upptagen med att måla och greja fick jag och 10-åringen ta en promenad på egen hand på lördagen...vi gick ner till" vår" fågelsjö...jag på fötter och sonen på rullskridskor! Svanparet som håller till där hade lagt sig precis vid vägen...roligt att få se dem på lite närmre håll! 
Söndag...ungefär samma sak som lördag....fast med sportaktiviteter dessutom! 
Maken fick färdigt sitt surdegsbröd han började förbereda på lördagskvällen...
...och till lunchen smakade vi på det...jag gjorde pocherade ägg till och med avocado och sallad och parmesanost blev det en riktigt festlunch! 
Ja...mer promenader...och bara jag och sonen igen...söndagskväll och regn...men skönt ändå att gå fort, fort för att hinna med skridskoåkaren! 
Och på kvällen började det snöa...och i morse var det vitt överallt...en sån där härlig aprilsnö...som luktar vår och är tung och blöt och väl snart bara är slask! 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar