Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

söndag 29 december 2019

Juldagarna...

...går undan och snart är det nyår! Som alla andra har vi firat julafton...gran och julmat och Kalle Anka och julklappar...mysigt och trevligt tillsammans med familjen och mormor och morfar. 
Julafton började med att spana in vad tomten hade lämnat under granen...han hade lagt dit varsin t-shirt som vanligt eftersom tomten gillar att ge barnen något nytt att sätta på sig på själva julaftonen om så önskas! 
Och så skrapade vi trisslotter till morgonkaffet...som vi brukar på julafton...hoppas på storvinsten...men blev besvikna som vanligt! Men yngste sonen vann i alla fall 120 kronor och det var ju kul det också! 
Den yngste fick en byggsats...ett larm...att greja med också...han fick hjälp av storebror att sätta ihop det medan vi andra förberedde det sista inför själva julaftonsfirandet!
Efter kaffet kom tomten! Ingen tror ju på honom längre men det hör ju ändå till att en tomte kommer! 
Och så skulle det ju ätas julbord förstås...det vanliga fanns på det...lax och sill och skinka och köttbullar och revbensspjäll och sånt där! 
På juldagen latade vi oss...tittade på tv och gick i skogen och löste korsord och sånt där trevligt!
Och på annandagen blev vi bjudna hem till mina föräldrar för lite mer julmat och trevnad! 
Dagarna flyter ihop...det är skönt att ta dem som de kommer...inte göra något särskilt...se vad man har lust med! Städa lite om det nödvändigtvis behövs men mest strunta i det lite till. Vara uppe länge, sova länge...dricka kaffe länge med tidningar och prat. Någon åker iväg och träffar någon kompis, någon kompis kommer hit...ett par av barnen måste åka och jobba lite. En av dem får lust att måla om rummet och göra fint...och får hjälp av sin far...Kakorna som jag bakade före jul tas fram från burkarna till eftermiddagskaffet och innehållet i burkarna krymper lite i taget...Man har lov helt enkelt! 



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar