Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

onsdag 23 oktober 2019

Rätten att bli tvingad

Man har (igen) upptäckt något hemskt. Tusentals barn...17 600 för att vara mer exakt...går inte i förskolan. Andelen barn i förskolan är dessutom lägre i socialt utsatta områden än i andra områden. Detta kan inte tolereras. Det rör sig om flera tusen barn som inte går i förskola. Bekymmersamt...för vi vet ju alla att "en förskola av god kvalitet ger barnen bättre livschanser." Jaså...håller förskolan god kvalitet då? Och hur är det med länder där många mammor fortfarande envisas med att vara hemmafruar än så länge...Tyskland, Schweiz, Österrike, Luxemburg...är barnen av sämre kvalitet där? Lyckas de sämre i skolan där? Vem ställer den frågan?

Rapporteringen om detta oerhörda är märklig...det är nästan som om man rapporterar om någon slags underjordisk rörelser...kanske en terroristorganisation. En förskollärare som arbetar på öppna förskolan i Stockholm berättar...Det finns ett nätverk av föräldrar som aktivt (har man hört på maken...det inte bara har råkat bli så...de har AKTIVT...valt att hålla sina barn hemma ända till skolPLIKTEN tar vid. Ibland kommer de här föräldrarna med sina barn till öppna förskolan. Och då ser den här förskolläraren 4- 5-åringar som fortfarande är hemma hos mamma! Hu! Vad hemskt! Hemma hos mamma! När man är så stor! Oerhört. Får man känslan av. Förskolläraren vet att barnen inte blir stimulerade. Hon ser att barnen har jättemycket spring i benen och mammorna får barn väldigt tätt. Punkt punkt punkt. Alltså barn kan inte springa om de är hemma. Mammor som har många barn tätt hinner inte med att stimulera barnen. Till skillnad från förskolepedagogerna. De hinner stimulera barnen fast de har hand om väldigt många barn som är väldigt tätt i ålder. Lol. Förskolläraren som uttalar sig berättar också att hon har försökt påverka den här gruppen av föräldrar men att de är så starka i sitt tänk att det inte går. De är väl hjärntvättade. Eller så är det tvärtom.

Anna Ekström berättar. Hon tycker att det är väldigt synd att det finns barn i Sverige som inte går i förskolan. Anledningen? Jo, det är så att i Sverige arbetar både mammor och pappor samtidigt som de har barn. Ok, den första anledningen som poppar upp i Annas huvud är alltså föräldrarna. Det är föräldrarna som är problemet. Eller mammorna då. Mammor ska jobba. Ja, så är det ju det där med att studierna visar att det är viktigt att barnen går i förskola förstås. Men hur gör man då? För att få bukt med de subversiva elementen som finns i vårt rike? Man vill införa rätten till en obligatorisk förskola. Fast kanske känns den meningen lite märklig även för makthavarna. Det krockar väl lite kanske i deras hjärnor också...det där märkliga med att ha rätt till något man är tvungen till. Så Anna vill vara lite softare. Till att börja med i alla fall. I första hand ska man öka möjligheterna i förskolan än att införa en obligatorisk förskola för alla. En utredning krävs för att kunna utröna vad en rätt till obligatorisk förskola skulle kunna innebära. Man verkar nöja sig med att de nyanländas barn ska omfattas av tvånget. För det är ju ingen som läser Astrid Lindgrens böcker för dem annars.

Det är spännande att leva. Den som lever får se. Helt klart är att Sverige är på väg. Ständigt på väg på den utstakade vägen. Alla ska med. Lite i taget jobbar vi oss vidare mot paradiset där alla är i sysselsättning från vaggan till graven. Ja, inte vilken sysselsättning som helst förstås utan den godkända sysselsättningen i statens tjänst. Förra året fick man in alla sexåringar i tvångsverksamheten. Nu är det de nyanländas barn man ska slå klorna i så ingen slinker undan. Sen får man se. Det är de där mammorna som skaffar barn väldigt tätt...den där bieffekten av snabbhetspremien som möjliggör att man kan fortsätta vara hemma med full föräldrapenning även om man inte går tillbaka till jobbet mellan barnen. Det verkar som om det är de som utgör de här underjordiska nätverken av kvinnor som inte lever efter den svenska normen..."i Sverige arbetar både mammor och pappor samtidigt som de har barn". Hur gör man med dem? Tar bort snabbhetspremien förstås. Röster för det har höjts då och då. En sak i taget. Det kommer nog vad det lider. Och får inte det full effekt finns ju alltid en sak kvar. Obligatorisk förskola FÜR ALLE.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar