söndag 20 januari 2019

Vinterutflykt!

Helgen är snart slut! En fin helg har vi haft trots att högstadiebarnet har ett jätteprov, fördelat på två dagar, nästa vecka! Vi har alltså pluggat...jag har skrivit punktlistor, sonen har läst, jag har förhört, vi har bockat av...minskat stoffet som ännu inte krupit in i hjärnan! Men vi har haft det kul också! I går åkte vi ut till vår lilla badsjö mitt i skogen och åkte skridskor! Först blev vi ledsna...isen såg så vit ut när vi satt i bilen...kanske skulle det inte gå att åka? Men det gick det minsann...bara lite pudersnö på och isen under var slät och fin! Vi åkte över hela sjön....
...ända bort till änden och in i den lilla viken som ligger gömd...där är det myrmark och allt ser lite annorlunda ut...Yngste sonen sa...nu har vi hamnat i en sagovärld...och jag menar det...det är inte som en sagovärld...det ÄR en sagovärld! Tänk att något kan vara så vackert! 
Vi såg vargspår...fascinerande! 
Sen åkte vi tillbaka på andra sidan sjön...
och stannade där vi brukar fiska på sommaren! 
Sen var det gott att dricka varm choklad och kaffe och äta mackor och kakor! 
Barnen ville pimpla och morfar hade tagit med isborren och några pilkar! Det var kul att borra och kul att pimpla men inga fiskar nappade. De ligger väl och sover därnere på botten och drömmer om ljusare tider kanske. 
Det spelade ingen roll heller...det var så vackert att stå därute på isen...se hur himlen blev lila och orange och purpur och eld...och hur isen blänkte när vattnet strömmade upp ur hålen...höra korpens märkliga läte och se den komma över den svarta granskogen. Känna hur kylan bet i kinderna och luften var som en tunn kall hinna runt en. Se barnen vara glada och ha roligt. Livet liksom. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar