torsdag 10 januari 2019

Den förhatliga sambeskattningen

Med jämna mellanrum rapporteras det om det osunda läget ute i Eu. Det brukar vara liberalerna som tar upp det. Och det är ju kvinnorna det handlar om. Om att de inte jobbar som hela karlar annat än i Sverige. Det retar dem nåt så gräsligt. Och alltsammans är sambeskattningens fel. Och nu känner sig liberalerna extra hotade...inte bara för att folk utanför rikets gränser fortsätter att bära sig illa åt och inte arbetar och gör rätt för sig och ökar tillväxten och förverkligar sig...för det är ju både synd om de stackars kvinnorna och samtidigt snålt...de håller inne med många procents BNP-ökning...och detta ofog kryper sig allt närmare Sverige...både Kd och Sd har tydligen dristat sig till att använda det förbjudna ordet..."frivillig sambeskattning." Hjälp. 

I riket fick vi ju slut på de där medeltida otäcksheterna...det där att kvinnor inte förvärvsarbetar lika mycket som karlarna...de gillar att ta hand om barn och hem...redan på 70-talet fick vi stopp på eländet här. I övriga Europa fortsätter de att harva sig fram på gammeldags manér. Eller de kan göra det i alla fall. Om de vill. Och många vill tydligen. I övriga Europa får ju makarna dela på den gemensamt intjänade lönen och skatta för varsin del. Så omodernt demokratiskt och solidariskt. Det här är ju rent förödande för kvinnornas frihet men också för ländernas ekonomi. Om svenska kvinnor skulle få den här chansen skulle det bli en ren och skär katastrof. 

Om makarna skulle få lov att lägga i hop sina inkomster skulle kvinnorna få betala lika hög skatt som den som tjänar mest. Hmmm...kanske...om makens lön är så hög att hon halkar upp på statlig skattenivå...annars är det väl sak samma? Och man glömde att mannens skatt kanske skulle halka ner på kommunal nivå och alltså bli lägre...Så egentligen får alltså paret som helhet mer pengar över i plånboken. Men det är tydligen inte riktigt så det ska gå till. Det är mina pengar och dina pengar. Var och en tar hand om sig själv inom familjen. Det är modernt. Frihet. Vi bara bor ihop. 

Man menar också att det inte skulle löna sig för den som jobbar deltid att gå upp till heltid. Inte ens fastän att sambeskattningen skulle vara frivillig. Deltidskvinnorna som inte skulle ha råd att jobba heltid skulle hamna i en rejäl kvinnofälla! För tänk...alla vill ju egentligen jobba mer...och har man inte råd med det blir det fasligt synd om en. Även om familjen skulle få mer pengar över med sambeskattning blir det väldigt dumt. För om kvinnan skulle välja att jobba deltid eller ack och ve stanna hemma helt och hållet...skulle hon få jobba mer med obetalt arbete hemma. Och det vill ju ingen. Ingen vill ju ta hand om egna barn, städa eget hus, laga egen mat. Nä, usch, det vill man inte...man vill tjäna egna pengar och sen slita arslet av sig på kvällen, båda lika. Lika trötta. Det är rättvist. Att dela på pengarna är inte rättvist. 

Och exakt hur dumt det är med den här sambeskattningsidén förstår man ju när man inser att det faktiskt bara är två länder av EUs medlemsländer som INTE har den...Sverige och Finland. Alla andra är dumma i huvudet. Vi vet bäst. Det fattar väl alla som tänker efter. I Tyskland och Frankrike är det allra värst. Där är sambeskattning norm (men man glömmer att tala om att man har inför frivillig särbeskattning åtminstone i Tyskland. Det blir ju obekvämt att säga det eftersom man då kan få för sig att många kvinnor då skulle vara så idiotiska att de ändå väljer att stanna hemma eller jobba deltid. Fast de har fått friheten att välja annat. Och då blir det ju ännu värre...om man skulle misstänka att kvinnor faktiskt själva med öppna ögon skulle välja att sätta sig i kvinnofällan. 

I alla fall...det är här man byter spår och släpper frihetstanken och istället rör sig mot the hard facts...ekonomin. För det är hemskt dumt för EU:s ekonomi att så många hemmafruar går omkring och slår dank ute i EU, särskilt om de är utbildade. De hindrar tillväxten. Om de tog reson, om man tvingade dem att ta reson genom att ta bort sambeskattningen, skulle EU:s BNP växa med minst 12 %. Den ekonomiska potentialen hos de lata hemmafruarna är enorm. 

Men...sen måste man röra sig tillbaka mot det allra viktigaste...kvinnornas frihet. Bara genom att tjäna egna pengar kan de bestämma över sina egna liv. Och karlarna har också mycket att tjäna på om man lyckas få bort hemmafruarna, parasiterna. Männen skulle få ta mer ansvar för hemmet om kvinnorna sparkas ut ur det. De skulle också slippa känna bördan av att försörja sin partner. 

Ja, nu vet vi besked. Igen. Arbeit macht frei. Ja, och så går ju BNP upp. Då börjar hjulen snurra på allvar. Mer dagis måste byggas. Mer kvinnor får jobba med såna där härliga saker som att passa barn och städa och laga mat. Kvinnornas sjukskrivningar ökar. Fler handläggare får nåt att pyssla med. Folk blir ständigt sysselsatta. Pengarna rullar fram och tillbaka mellan de olika offentliga instanserna. Vad sedan? Vad gör man när man kommer till den maximala tillväxten? Går det maxa den mer? Barnarbete? Små fabriker där barnen kan förverkliga sig. Äh, det har vi ju redan. glömde bort det. Barnen är ju en enorm potential råvarumässigt. De utgör ju en stor del av arbetstillfällena för alla frigjorda kvinnor. De som inte sitter i kvinnofällan

Arbeit macht frei. Vi har hört det förr. Hoppas Tyskland inte går på det den här gången. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar