måndag 7 januari 2019

Trettonhelgen...

...är över och jullovet också för den delen...om några timmar! I morgon är det dags att traska iväg till skolan igen för grundskolebarnen. Gymnasieungdomarna har lov i ytterligare två dagar. Märkligt när man tänker på det. Varför liksom? Behöver de stora barnen vila mer än de små? Eller så har det helt enkelt att göra med fritids...att de yngre behöver barnvakt och då är det lika bra att starta skolan igen! Äsch, lite synd är det ju men strunt samma! Det är som det är! Trettonhelgen och hela lovet har hursomhelst varit trevligt...lite vardagligt i och med att maken jobbat på med vår renovering! Men vi har roat oss på enkla vis och haft det vilsamt och trevligt! 
I fredags blev golvet färdigt! Nu ska det ligga till sig och svälla tills nästa helg och sen ska det såpas och oljas! Och tapeterna ligger på postutlämningsstället och ska hämtas ut i morn...längtar, längtar efter att få upp dem på väggarna! 
Vi har tittat en hel del på tv...skamligt egentligen men mysigt...både på eftermiddagar och kvällar...har sett hela Escape at Dannemora, Den långa flykten, båda säsongerna av Pistvakt och lite annat smått och gott! Jag kombinerar nytta med nöje och har hunnit sticka tre vantar! Två Lovikka som 12-åringen och 14-åringen beställt och ett par mönsterstickade...vilken kamp men jag kom i mål!...som jag tänkte ha själv men som 12-åringen så gärna ville ha...Jag får sticka fler helt enkelt...och det är ju kul!
På lördagen åkte vi till badhuset! Det var en liten skara...bara jag, maken och de två yngsta...14-åringen var på baskurs för att få bli ledare för freerunning, 17-åringen sov och 18-åringen var i Göteborg och roade sig! Men vi hade kul! Jag simmade rätt långt och kastade lite boll med barnen och barnen..ja, ja de hoppade och dök och hade kul! 7-åringen var mäkta stolt över att våga hoppa från 3:an! 
På söndagen tog vi en promenad längs sjön! Det var halt som tusan på stigen men vi vuxna gick längs kanterna och barnen kanade sig fram och hade förstås väldigt kul! Det var så vackert den här dagen...vitt ljus...ljusblått, svagt rosa, silver...lagom kallt och väldigt skönt! Men nu är det måndag kväll och i morgon börjar vardagslunken igen...lite trist som alltid...men det ska väl gå! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar