fredag 1 november 2013

Härliga höstdagar!

Att promenera är en rolig aktivitet att göra tillsammans - föräldrar och barn! Det är något visst med att vara på väg. Att inte kunna göra så mycket annat än att gå och prata och njuta av det man ser. Jo, barn kan förstås göra en hel massa annat. De kan leka medan de är på väg, de kan gå in i en fantasi tillsammans och promenaden blir till något helt annat än bara en promenad. Kommer ihåg hur roligt jag och min bror hade det när vi var små och var ute med våra föräldrar i naturen. Det vill jag ge vidare till mina barn.
 
En av höstlovsdagarna gick vi ut till en ridskola. Det är härligt och roligt att få vara i närheten av dessa hästar. Barnen tycker om att titta, läsa på namnskyltarna och klappa.
 
 
 Höstens färger kan man aldrig tröttna på. Den gråa naturen kan helt plötsligt glöda av färger. Det gulnade gräset färgas gyllene av solens låga sken. De jämngråa molnen glider plötsligt isär av den kraftiga blåsten och bakom är den alldeles blå. Molnen skiftar i vitaste vitt till mörkaste lilagrått.
 

2 kommentarer: