tisdag 6 augusti 2013

Lingonsylt och hallonmuffins!

Sommarlivet fortsätter! Det är härliga dagar! Eftermiddagarna får vigas till badliv. Det känns som om man inte får slösa bort de dyrbara sommardagarna. Snart är de slut.
 
 
 
I närheten av badstranden hittade vi en jättestor myrstack! Den var verkligen enorm och det var fascinerande att titta på myllret av myror som var på väg in och ut ur stacken, fundera över hur lång tid det kan ha tagit för dem att få ihop sitt hem!
 
 
 Lingonen är inte riktigt mogna än men häromdagen lyckades vi skrapa i hop ett halvkilo med tillräckligt mogna bär. Jag kokade en burk sylt på den som vi avnjöt tillsammans med pannbiffar, potatis och sås. Finns nästan inget godare än nykokt lingonsylt på färska, lite omogna bär - den blir så geléig och klar i färgen!
 

 
Ett av barnen bakade hallonmuffins som vi tog med oss till stranden. De var riktigt goda.

 
Blanda 5 dl vetemjöl, 2,5 dl socker, 2 tsk bikarbonat, 2 tsk vaniljsocker. Rör i 2 ägg, 1,5 dl olja och 2 dl filmjölk till en kladdig smet. Klicka i lite smet i muffinsformar och lägg sedan i färska bär (hallon, blåbär, bitar av jordgubbar) och lägg sist en klick smet till. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar