måndag 5 november 2018

Höstlovet...

...är slut...och måndagen och vardagen är här igen! Vi har haft en fin vecka. Vi har inte gjort något särskilt alls. Men vi har vilat, varit utomhus mycket, tittat på bra filmer, fikat mycket, läst lite hemsnickrat skoljobb, sovit ut på morgnarna, varit uppe lite längre på kvällen, varit på skräpmatsrestaurang en gång...varit tillsammans...njutit av ledig tid! 

En eftermiddag var vi ute i skogen och tog ris! Vi hade en sån tur att markägaren hade avverkat massa småträd längs vägen...flera perfekta granar låg nedmejade...bara att klippa av så många granrisruskor vi behövde! Fika nere vid en vacker skogssjö blev det också! Härligt att njuta av höstfärger och höstluft!
Byggt lego har vi gjort! Massor av kreationer både efter ritning och eget huvud har det blivit! 
Eftersom det är allahelgonahelgen under höstlovet har det blivit några kyrkogårdsbesök! Vi har tänt ljus för de som gått hädan. Tänkt lite på dem. Njutit av vackra miljöer, varit utomhus, kommit i samspråk med andra kyrkogårdsbesökare, både kända och okända! Vi har blivit bjudna på kaffe och hembakt i kyrkan på den orten min pappa växte upp. Där fick vi ett trevligt samtal om kyrkor och gamla tider och släktingar och soldatsystemet i Sverige för länge sen...och annat! 
Vi har spelat spel...koronne och biljard och kort! Lata eftermiddagar är bra att ha emellanåt.

Vi har alltså haft ett härligt och enkelt och avslappnande lov. Vi är nöjda med det och arbetsveckan kan börja igen! Men så surfar jag runt på lite olika tidningar...och möts av de vanliga höstlovskrönikorna...de som kändisarbetarmammorna skriver. I år var Jenny Strömstedts värst. Det går ut på att lovet är hemskt...det är en evighetslång plåga. Föräldrarna får dåligt samvete. De får det av att skicka barn på fritids när det är lov. De får det ännu mer när barnen är för stora för fritids och ska vara ensamma hemma i en tom bostad hela dan. Och de får det av instagram...där de ser alla härliga utlandsbilder som de föräldrar som tar ledigt lägger ut. Och kontentan blir förstås inte...att det är jäkligt trist att föräldrar numera har blivit så fattiga att de inte längre kan finnas där för sina barn när barnen är lediga. Det hade de ju förr...på den gamla fattiga tiden. Men nu, när vi blivit nyfattiga, eller nyrika, eller bara totalt hjärntvättade av jämställdhetsideologin, då blir slutsatsen att det är lovet det är fel på. Det är fel att barn är lediga och får vila ut och ha det lugnt och skönt en vecka mitt på höstterminen. Det måste bort. Så att föräldrar slipper sitt dåliga samvete. Gött mos! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar