onsdag 19 augusti 2015

Slut för i år! Men sommar är inte slut för det!

Skolan har börjat igen och igår cyklade alla barnen iväg till sina olika skolor och olika klasser! Det känns lite vemodigt och sorgligt att sommarlovet är slut för denna gång och att det är ett helt år kvar till nästa! Men det var lite roligt också tyckte barnen och de var glada när de kom hem! Men sommaren är ju inte slut bara för att lovet är slut. När alla hade kommit hem gav vi oss iväg till vår vanliga sensommarbadsjö med fikakorg och grillkol och korv och bröd. Vi var ett helt gäng - alla sex barnen och två flickvänner och två kusiner till barnen och min mamma och pappa och min make kom efter jobbet. Så roligt att vara allihopa tillsammans. Alla gör lite som de vill - promenerar, åker gummibåt, badar, spelar kort, pratar, plockar bär...Avslappnat och kul. Men först fikade vi och som avslutning grillade vi korv. Skönt at ha kvällsmaten äten när vi kom hem. Bara hänga upp handdukarna och titta en stund på tv innan barnen hoppade i säng! En fin första dag på höstterminen!
 Stor och liten på promenad längs sjön! Gruset knastrar och solen glittrar och det är så där ljummet sensommarvarmt! Fåglar och gräshoppor låter och en orm såg vi också!
 Älskar skogen kring den här sjön! En matta av sval och fuktig mossa. Så fint som om nån har städat ordentligt. Mörka stammar och ljummen skugga och så solglittret i sjön mellan stammarna. Lycka!
Barnen grillade marschmallows efter korven. Fast det bara var tisdag! Men det kan man väl strunta i en sån här vacker sommarkväll! Snart kommer vardagen ikapp och då blir vi noggranna igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar