måndag 10 augusti 2015

Grönsaker och grodor...

Det finns lite godsaker i trädgårdslandet att ta reda på nu! Det finns stora fina potatisar, små späda morötter och en massa god persilja! Igår åt vi stekt falukorv tillsammans med just de sakerna! En enkel sås till det. Den här rätten gjorde min mamma och gör fortfarande och hennes mamma gjorde den också tror jag. Det är så enkelt och gott - särskilt när potatisen och persiljan är egen. Kanske är det bara vetskapen om att det är eget - men jag tror inte det - det är mjällt och gott och alldeles färskt...Mums!
 
Såsen är lätt - bara att hälla på mjölk och grädde på den stekta korven och låta det småputtra lite så såsen kokar ihop sig. Sen salta och peppra efter smak och så en massa klippt persilja på det! Färdigt!
Efter lunch tog vi en tur till vår lilla skogssjö. Det blåste så det var bara ett par som badade - maken och ett barn. Vi andra vadade omkring lite i vattnet, plockade blåbär, lekte jaga, gjorde gymnastik...Sen tog vi en promenad längs sjön och uppemot skogen som kommer i änden av sjön. En massa små grodor hoppade omkring i skogskanten. Så söta och små! Barnen var alldeles till sig så fina var de. Jag också för den delen!
 När vi gick tillbaka såg vi en vattensnok. Maken googlade lite. Den kan tydligen bli 1,5 meter och är fridlyst. Det var fascinerande att titta på den hur den ringlade sig fram i vattnet.
 Den försvann bland näckrosorna och när vi inte fick syn på den igen beundrade vi dem - näckrosorna i stället! Så vackert med de vita blommorna och de runda bladen som simmar där på ytan och molnen som speglar sig i alltsammans!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar