torsdag 19 juni 2014

Sommarlovet har börjat!

Sommarlovet har börjat! Så skönt för barnen att få vara lediga och slippa gå upp varenda morgon. Skönt att slippa hålla tiderna på kvällarna och kunna vara ute och leka lite längre och titta på tv tillsammans en stund. Skönt för barnen att få vara tillsammans mycket på dagarna, hitta tillbaka till varandra efter alla långa skoldagar och komma på vad de ska göra tillsammans nu när de har tid på riktigt. Och så skönt för mig att få vara med om deras sommarlov! Det är härligt att få vara hemma hos dem - ta hand om dem, jobba tillsammans med dem, nötas tillsammans på ett annat sätt än när man bara ses några få timmar om dagen, få glädja sig åt att se dem ha kul och få ha kul tillsammans med dem!

De första dagarna kan vara lite jobbiga. Alla är ovana att ha så mycket tid tillsammans och det blir lätt lite gruff. Jag är ovan att ha så många människor hemma hela dagarna och måste hitta på nya sätt att få allt att funka. Vi har redan hunnit med några bråk och också ett par samtal om hur vi ska klara av lovet tillsammans. Vi har bestämt att man inte får vräka ur sig vad som helst utan att vi ska ta hänsyn till hur andra känner. Vi har bestämt att det inte är rättvist att jag ska sköta allt jobbet själv. Vi ska hjälpas åt. Jag ber om hjälp med det jag vill ha hjälp med och folk ska inte säga nej utan vara hjälpsamma. Barnen vill ha en uppgift varje dag och vi ska skriva ett schema för vilja uppgifter var och en ska ha varje dag. Den första dagen fick de i uppgift att städa övervåningen (där alla barnen har sina sovrum) tillsammans. Alla jobbade med liv och lust och det blev rent och fint på nolltid!

2 kommentarer:

  1. å vad jag känner igen mig.... varje sommarlov börjar det med att det blir lite extra konfliktlösningar samt samtal om att jag inte är deras pass up utan att vi hjälps åt.fniss.men nu börjar sommarlovskänslan komma och då är det bara såå underbart slippa tider press och stress. kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det underbart med sommarlov! Och när de där första dagarna har gått och man kommer in i nya gängor så lägrar sig ett lugn och alla börjar njuta av att få rå sig själva igen och nya roliga lekar dyker upp och folk får tid att börja läsa böcker och vara ensamma en stund...Härligt! Kram!

      Radera