torsdag 26 juni 2014

Räksallad med supergod dressing!

Vi hade kvar några avokados som var alldeles precis lagom mjuka och måste ätas upp snarast. Räkor och ägg fanns också hemma så en räksallad fick det bli. Vi slängde i lite sallad, rädisor och cocktailtomater också. Sedan testade jag en ny dressing som blev riktigt jättegod! Alla tyckte om den så den kommer vi göra fler gånger.
 
 
2 äggulor
pressad saft av en citron
1 dl olivolja
1 dl gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk finhackad kapris
salt och peppar
lite socker
 
Vispa äggulor och citronsaft. Tillsätt olja lite i taget och vispa kraftigt tills det tjocknar lite och blir skummigt. Rör ner gräddfil och smaksätt med kapris och vitlök. Smaka av med salt och peppar och en aning socker för att balansera upp syran.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack, och jo, det gick ner i alla magar (med lite falukorv istället för räkor till minstingen!)!

      Radera