Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

söndag 16 januari 2022

Helgen...

...är snart slut. Vi har inte gjort något särskilt men vi har haft det riktigt bra ändå. 

Vi inledde helgen med chokladmuffins med vitchokladtopping tilllagade av mig och yngste sonen. 
Fredagen ägnades mest åt städning och undanplockning av alla julsaker. Maken jobbade hemma och var instängd i vårt sovrum/hans arbetsrum. 
Pepparkakshusen togs undan och rasade ihop på kuppen...en liten råtta fick knapra lite...ingen annan ville. Första gången gammalt dammigt godis inte lockade sötsugna barn!
På kvällen åt vi ramen. Första gången vi testade att göra själva och det blev riktigt gott. Fast barnen var besvikna på valet av porslin så jag åker väl på att införskaffa lite snyggare skålar till nästa gång. I receptet vi följde skulle man ha shitake, salladslök och böngroddar i grönsaksväg. Det var lite snålt med grönsaker tyckte vi alla och nästa gång ska vi ha i lite mer, kanske lite andra sorter...pak choi...men vad mer? 
På lördagen var vädret riktigt fint...mulet men lagom kallt. Vi bestämde oss för att ta en skridskotur. Ett barn ville med. De andra gjorde hellre läxor. Trist för dem för vi hade några härliga timmar på isen...som var så blank och fin nästan överallt. Det är något särskilt med att glida fram på svart blank is! Magiskt nästan...luftbubblor och infrusna näckrosblad...spegelbilderna av en själv och skogen...
I ena änden av sjön finns en bit myrmark...där fanns det roliga isgångar att åka på! 
Och en bäverhydda stötte vi på...öppet vatten runtom och nynergnagda träd! 
På kvällen lagade vi till hamburgare med karamelliserad lök och hemfriterade pommes!
Ja, sen har maken jobbat med vårt kök...det är så mycket småsaker på slutet...kontakter och lister och sånt...men nu är det klart! De två stora barnen som bor hemma har pluggat en hel del. Och så har vi glott på tv...med barnen...Gudfadern II och The Committments (halva) och jag och maken ...På spåret, Stjärnorna på slottet och Carina Bergfeldt. 

Kort sagt...en trevlig och avkopplande helg! 




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar