fredag 5 december 2014

Nils-Emils bröd och butterkaka

Fredag och det är skönt med helg! Jag och minstingen har jobbat hårt idag. Det är så skönt att reda upp hemmet lite extra inför helgen. Vi har:
 
1. gjort allt det vanliga - bäddat, plockat upp grejer, tvättat, hängt tvätt...
2. dammsugit.
3. Torkat av köksluckorna.
4. Städat toaletterna.
5. Minstingen hann också bada undertiden jag städade badrummet.
 
Sedan hann vi också baka lite. Vi gjorde Nils-Emils bröd. Det är så gott med linfrön och vete- och rågkross och russin och lingonsylt...Vi testade också att fixa till en butterkaka. Jag och 13-åringen råkade titta på ett avsnitt av Hela Sverige bakar och då bakade de just butterkaka. 13-åringen blev sugen på att smaka hur en sån smakar och då passade det bra att testa en sån idag! Han tyckte inte den var jättegod men alla vi andra gillade den jättemycket.
3-åringen är med och hjälper till för det mesta. Han häller och kör maskinen och knäcker ägg och försöker sig på att göra så mycket han bara kan. Och så pratar vi om ditten och datten. Det är så roligt! En och annan kram utdelas hit och dit också under arbetets gång.
 
 
Efter lunchen och allt jobbande var det skönt att slå sig ner en stund och läsa morgontidningen och tjuvsmaka lite på kakan! Den var riktigt god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar