lördag 16 augusti 2014

Äppeltider!

Nu är de första äpplena nästan mogna. I år är våra Transparante Blanche extra fina - stora och helt utan prickar. Älskar den här sorten. De är så syrliga och friska i smaken och de blir så goda i äppelkakor.
 Den första äppelkakan är bakad. Det blev vår favoritsort - en smulpaj efter min mormors recept.
100 g smör
1,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
 
Mosa ihop ingredienserna.
 
Skär 8-10 äpplen (helst såna som mosar ihop sig när de gräddas) i tunna bitar.
Lägg dem i en smord form.
 
Blanda 0,75 dl vatten med 0,5 dl socker.
 
Häll över äpplena.
 
Strö över smuldegen.
 
Grädda i 15 min i ca 25 min.
 
Servera med vaniljsås. 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar