fredag 27 april 2012

Supergoda laxburgare!

I kväll blir det laxburgare. Bra mat när man vill kunna förbereda allt innan och sedan snabbt få fram maten på bordet. Toppen alltså en fredagkväll när man vill ha lite extra god mat och samtidigt bli klar i rimlig tid så man hinner med att lägga småbarn och titta på tv!

För 4 personer:

500 g laxfilé
ca 1 l fiskbuljong att koka fisken i
1 finhackad rödlök
4 msk ströbröd
2 ägg
1-2 tsk salt
svartpeppar
rivet skal av 1 citron
ca 1 dl riven parmesanost

Koka upp fiskbuljongen och låt fisken sjuda i ca 10 minuter.
Lägg upp fisken och lite av spadet í en djup tallrik och låt svalna lite grann.
Medan du väntar kan du göra annat - såsen, skära grönsaker, duka...
När fisken svalnat häller du bort buljongen och mosar den med en gaffel.
Tillsaätt allt det andra och forma till biffar.
Stek biffarna i smör och olja. Vänd försiktigt - de är ganska sköra.

Fiskburgarsås:

ca 8 skivor finhackad smörgåsgurka
1/2 finhackat äpple
1/2 finhackad rödlök
4 msk majonäs
1,5 dl gräggfil
2 trk svensk senap
örtsalt
lite äppelcidervinäger

Blanda ihop allt!

Servera med hamburgerbröd (hemgjorda är förstås goda men köpta duger också bra!) och grönsaker, sallad, tomater, gurka, rödlök och citronskivor...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar