onsdag 25 april 2012

Nattens bröd

Bakade "Nattens bröd" igår. Fast jag bakade det på dagen. Brödet ska stå i ugnen i 12 timmar och därför är detju smidigt att sätta in det på kvällen så är det färdigt när man vaknar. Fast det är ingen större vits att göra det om man hade tänkt sig att äta brödet till frukost för det behöver stå till sig lite innan man skär upp det. Hur som helst - det är väldigt gott.

Här kommer receptet:

2 bröd

500 g grovt rågmjöl
500 g fint rågmjöl
150 g vetemjöl
2 tsk salt
50 g jäst
8 dl mjölk
1 dl honung

Gör brödet i köksmaskin.
Blanda mjöl och salt i degbunken
Blandamjölk, jäst ocg honung i en annan bunke.
Starta maskinen och blanda försiktigt i mjölkblandningen.
Tryck ned degen i 2 smorda  1,5 litersformar.
Täck formarna mrd dubbelt lager aluminiumfolie.
Sätt in bröden i kall ugn.
Sätt ugnen på 100 grader och låt bröden stå  i 12 timmar.
Ta ut bröden och lossa på folien så ångan kommer ut.
Låt bröden kallna i formarna och låt dem ligga och mogna inslagna i folie i kylen ett par dagar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar