Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

onsdag 18 maj 2022

Misstänkt

Jag läser om en amerikansk studie av ett förskoleprojekt man haft för sig i Tennessee. Det är 4-åringar, barn till låginkomsttagare, som fått gå i förskola minst 5,5 timmar om dagen, i grupper på som mest 20 barn. De har tagits om hand av utbildad och välbetald personal och fostrats/utbildats efter en läroplan.

Nu har man utvärderat. Och resultatet var inte så värst. Kort sagt visade det sig att barn som fostrats hemma mådde bättre och lärde sig bättre.

Förskolebarnen, som alltså gått i en högkvalitativ förskola, presterade sämre i matte, läsning och vetenskapsämnen under skoltiden. De var också mer aggressiva samt hade oftare inlärningsproblem eller känslomässiga störningar.

Och det här handlade alltså om barn som var hela 4 år när de började förskolan. Och det här handlade om barn som gått i en förskola med hög kvalitet. Och det handlade om barn som gått deltid i förskolan.

Undrar om någon läser den här rapporten här hemma. Om så, undrar om någon tänker något. För lite, liten kan man ju misstänka att förskolan kanske är lite lite boven i dramat när det gäller en del problem man har i skolan. Kanske i alla fall.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar