Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

måndag 9 maj 2022

Måndag igen...

...och en ny vårvecka har börjat! Hela veckan var bra och på lördagen blev det lite extra roligt när vi åkte på kosläpp! 

Vi tittade på de söta kalvarna...
...och det sved i modershjärtat när jag såg de små och hinkarna med sina spenar och inga mammor var där. Men det är den hårda verkligheten tyvärr.
Korna skuttade ut i friska luften i alla fall och verkade njuta av det! 

Lite gruff här och där blev det! 

Sen åkte vi till en strand vi brukar bada vid på sommaren och åt medhavd lunch! 
Jag tog mig inte tid att lägga upp något fint...men det var i alla fall gott med hembakt bröd, skinka, sallad, tomater, majonnäs, youghurt och kexchoklad! 
Det var vackert vid sjön också...härligt att ströva lite på stranden som var enorm jämfört med på sommaren när vattenståndet är högre! 
Yngsta barnet ritade en hage och hoppade en stund! 
Och vadade ut på en liten "ö".

Sen åkte vi runt lite på småvägarna och försökte hitta ställen och torp där gamla förfäder framlevde sina dagar på 16-, 17- och 1800-talet! 
Slutligen hamnade vi vid några gamla domarringar från järnåldern! Sånt gillar jag skarpt! Men barna hade blivit trötta på det hela och tyckte att det fick räcka med att glo på gamla ointressanta saker! 
När vi kom hem fixade det äldsta hemmavarande barnet och fadern hemgjord pizza. Sonen hade fixat med en långjäst deg och pizzorna gräddades i vår nyinköpta pizzaugn! Det blev väldigt gott! 
Ja, sen blev det söndag och arbete hela dagen...vi grejade i trädgården och med diverse reparationsarbeten! En fin helg på det hela taget! 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar