Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

onsdag 22 september 2021

Dåligt inflytande

 Socialdemokraterna har slagit ihop sina kloka huvuden. Sommarlovet behöver kortas. Anna säger att sommarlovet är för väl tilltaget. Det finns barn som far illa under sommarlovet. Lite konstigt resonemang kan man tycka...det finns ju också barn som har det bra under sommarlovet. De ska då i solidaritetens namn bli av med kvalitetstid under sommaren. Och de där stackars barnen som far illa under sommarlovet far väl illa annars också...på kvällar och helger och andra kortare lov. Är det ok? Är problemet ledigheten eller är det att de far illa? Men det är inte bara det där med att barnen far illa när de är lediga och utlämnade åt sina föräldrar. Det är också kunskaperna det gäller...forskning (alltid forskning) visar att det i vissa fall sker ett kunskapstapp under lovet. Eleverna kan lite mindre när de kommer tillbaka. Ja, det är ju väldigt synd förstås. Det är ju egentligen väldigt dumt att barnen är lediga överhuvudtaget. Tänk vad de skulle lära sig och minnas om de gick i skolan hela tiden. Internat utan lov kanske ändå vore det bästa. 

Men det här med skoleleverna är inte det enda socialdemokraterna går och grunnar på. De bryr sig också om de små barnen. Ja, de är ju också skolelever förresten. Det glömde jag bort i all hast. Man har ju nosat lite på obligatorisk förskola förut...folk blev arga...och backat. Nu skrider man fram lite försiktigt istället...trevar lite och förbereder marken ännu lite mer innan fällan slår igen någon gång i framtiden. Man vill nu införa allmän förskola från 2 års ålder. Alla 2-åringar ska skrivas in automatiskt och föräldrar som inte vill att 2-åringarna ska bli små skolelever riktigt än får tacka nej. Samhället ska ta sitt ansvar. Trots att nästan alla barn redan nu går i förskola från väldigt unga år finns det ett antal som är utanför...barn man ännu inte fått in i fållan. Och det kan vara de barn som behöver förskolan allra mest. 

Jag läste nyss Ray Bradburys Farenheit 451. Ray hade sina aningar och på vissa sätt var han helt rätt ute. 

"Arv och miljö är lustiga faktorer. Man kan inte bli kvitt alla fula ankungar på bara några år. Hemmiljön kan omintetgöra en mängd av det som skolan försöker bygga upp. Det är därför vi sänkt kindergartenåldern år från år tills vi nu tar dem nästan direkt från vaggan." 


2 kommentarer:

  1. Ja vad är livet egentligen? Ett antal dagar på planeten jorden. Relationer. Det naturliga för alla åldrar vore att kunna tillbringa större delen av sina dagar med de som står en nära. Vill inte de flesta det egentligen? Leva leka äta fostra. Och om jag hade barn skulle jag vilja vara med dem. Blir det inte roligare så också? Kreativt. Tryggt.Dagis från 2 år?! Nej tack. Hälsningar Sara Nordin (f d Löwhagen)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sara! Vad glad jag blir för din kommentar! Så fint du uttrycker det...livet är ett antal dagar på planeten jorden! Så är det ju! Dessa dagar har vi fått och dessa ska vi väl använda så fint vi kan! Klart att det blir roligare om man är tillsammans med barnen man fått! Kram!

      Radera