söndag 30 november 2014

Brownietårta med hallonmousse

I helgen lyxade vi till det med en brownietårta med hallonmousse. Uppskattat av stora och små i huset.
Gör först browniebotten:
Smält 120 g mörk choklad tillsammans med 100 g smör. Jag brukar göra det i mikron. Det funkar fint. Rör ner 2,5 dl socker och 2 ägg tills det blir slätt och fint. Tillsätt 1,5 msk vaniljsocker, 0,5 tsk salt och 1,5 dl vetemjöl. Bred ut smeten i en springform med bakplåtspapper i botten. Grädda i ca 25 min i 200 graders värme.
 
Gör under tiden hallonmoussen:
Mixa 250 g hallon och koka upp den tillsammans med 1 dl syltsocker. Man ska egentligen sila bort hallonkärnorna men det brukar jag strunta i eftersom de också blir lite mixade och inte stör något. Rör ner 2 tsk vaniljsocker. Låt svalna. Vispa 3 dl grädde och blanda med hallonsåsen.
 
Bred ut moussen på tårtbotten och låt stå i minst 3 timmar, helst över natten.
 
Spritsa över grädde. Om det finns färska hallon är det både gott och fint att dekorera med såna!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar