Instagram

Jag finns även på instagram...under namnet hemmahosfrug

torsdag 31 mars 2022

Vända på stenar

I politiken har det blivit inne att "vända på alla stenar." Och det är inte bara Magdalena Andersson som vänder stenar. Socialförsäkringsminster Ardalan Shekarabi försöker också plocka runt bland stenarna. Nu är det dags att återigen använda föräldraförsäkringen vad den egentligen är till för...se till att föräldrarna, särskilt mammorna, INTE är tillsammans med sina barn alltför mycket. 

Det är ju så olyckligt att mammorna gärna tar fler föräldradagar än papporna. Det är så obeskrivligt underligt. Och dumt. Och särskilt dumt är det för invandrarkvinnorna. De tar ut fler föräldradagar än invandrarpapporna och på så sätt hamnar de i, inte bara kvinnofällan, utan också SEGREGATIONSFÄLLAN. Och det är är det gäller att vända stenar. 

Man har ju redan kvoterat dagar så att mamma och pappa får varsin tingad dos...90 dagar var. Men de tingade dagarna gäller ju bara de dagar med hög ersättning. Dagarna med ersättning på grundnivå är fortfarande rena vilda västern...free for all..och mamma roffar åt sig.  Fler kvinnor än män använder idag föräldrapenning på grundnivå. Och pappor med lång inkomst eller i arbetslöshet är särskilt dåliga på att ta ut föräldradagar (de arbetslösa papporna är ju i och för sig redan hemma antar jag men...) 

Det är inte bara segregationen som är viktig att bryta. Det är även väldigt viktigt att se till att mammorna kommer bort från barnen lite mer under barnens första två år i livet. Och varför...jo, enkelt...barnen blir tryggare om de har tillgång till båda föräldrarna. Ja , och så är det ju bra för kvinnorna också förstås att separeras från barnen snabbare...då kan de snabbare etablera sig på arbetsmarknaden. Win-win-win alltså. Papporna får bättre kontakt med sina barn. Barnen blir tryggare. Kvinnorna får börja jobba. Och på så sätt löser man BÅDE jämställdhetsproblemen och integrationen. Och hushållen blir också rikare. Och det är bra för barnen. Förstås.

Och förslaget är i enlighet med genomförandet av balansdirektivet...alltså EUs direktiv om balans mellan arbete och privatliv för föräldrar och anhörigvårdare. Så det så! 

Är man utrikes född ska man inte tro att man kan ta hand om sina egna ungar i tid och otid. Det är bara dumheter! Svenska kvinnor har fattat galoppen...de lever så gärna i den balans som EU och regering och riksdag tycker är den rätta. 

Själv är jag lycklig och glad över att leva och ha levat i obalans en herrans massa år! Jag kan rekommendera det...den här typen av obalans ger i alla fall mig en känsla av själslig och kroppslig balans. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar