- 900 g kycklinglårfilé
- ev rostade sesamfrön till servering
Marinad
- 1 1/2 msk finriven ingefära
- 1 tsk finriven vitlök
- 1 msk röd currypaste
- 1/2 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk sesamolja
- 2 msk japansk soja
Gör så här
- Skär varje kycklinglårfilé i 3–4 bitar.
- Marinad: Blanda marinaden. Lägg ner kycklingbitarna och marinera i minst 30 minuter.
- Trä på spett och grilla/stek runt om ca 15 minuter, tills kycklingen är klar. Servera gärna med nudelsallad, se receptet Krispig nudelsallad.
Vi struntade i att använda grillspett eftersom vi grillade i ugnen. Nudelsalladen gjorde vi inte heller enligt receptet pga att vi inte hade hemma ingredienserna till den. Vi tog en påse wokgrönsaker istället och blandade i glasnudlar. Gott det också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar