Flädersaft är så gott! Vi har gjort några satser och fryst in en hel del att ha i vinter för att få lite smak av sommar!
40 blommor
4 l kokande vatten
3 renskrubbade ekologiska citroner i skivor
2-2,5 l socker
50 g citronsyra
Skölj rent blommorna och varva dem med citronskivor, socker och citronsyra.
Häll över det kokande vattnet och rör tills sockret smält.
Låt stå i 3 dygn.
Rör om en gång om dagen.
Sila i silduk och häll upp i flaskor eller plastbyttor.
Frys saft du inte tänker dricka upp relativt snart eftersom saften möglar lätt.
Häll över det kokande vattnet och rör tills sockret smält.
Låt stå i 3 dygn.
Rör om en gång om dagen.
Sila i silduk och häll upp i flaskor eller plastbyttor.
Frys saft du inte tänker dricka upp relativt snart eftersom saften möglar lätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar