...och så ska regeringen också satsa 50 miljoner kronor om året på förbättrad läxhjälp. Men det finurliga är att det inte är eleverna som ska få hjälp utan föräldrarna! Föräldrarna ska utbildas! Och detta kommer att stärka föräldrarnas delaktighet i elevernas lärande. Detta är en insats för att göra skolan mer jämlik. Om föräldrarna utbildas kommer de att känna sig trygga med att hjälpa sina barn med läxor. Barnen kommer att få samma förutsättningar. Pengarna kommer att hamna i en pott som Studieförbunden kan söka från. Och förbunden får sedan lägga upp en plan för hur man bäst kan hjälpa föräldrarna. Gustav Fridolin säger att det kan bli studiecirklar och workshops för att stötta föräldrarna. De ska inte behöva känna sig osäkra eller sakna kunskap när de hjälper sina barn med läxor. Magdalena Andersson verkar också entusiastisk. Hon ser framför sig hur även barnen kan följa med på studiecirklarna eller workshoppsen! Det blir ju jättebra om eleven och föräldrarna gör något gemensamt. Och det behöver inte vara föräldrar som går...det kan vara någon annan vuxen också för den delen.
Ja, tänk så dant! Så snitsigt! Så fint! Först se till att skolan inte fungerar. Se till att barnen inte lär sig det de ska. Och sen se till att föräldrar inte längre har någon insyn i själva skolarbetet eller hur det går (för hur många föräldrar kan ärligt säga att de vet vad deras barn lär sig och vet vad som bedöms och hur det bedöms???) (hur många får se sina barns prov?). Och så fixa till det så att det inte längre är särskilt vanligt med läxor. I alla fall inte vanliga, normala, enkla, rättframma läxor som innebär repetition och inte nyproduktion. Och då rycker förstås vissa föräldrar in. De som kan och vill och är medvetna om vad som verkar pågå, eller inte pågå, därute i skolans värld. Då blir det orättvist. Då börjar det svajja och elevernas hemmiljö och bakgrund börjar spela allt större roll.
Då blir reaktionen...inte förbättra skolan...se till att den fungerar...styra upp hur man ger läxor...se till att de är av sådan art att eleverna kan göra dem själva utan att bli undervisade av föräldrarna.
Nä, reaktionen blir...utbilda föräldrarna så att de kan sköta skolans jobb. Se till att föräldrarna styr upp det hela och skapar en jämlik skola. Det är inte skolan som ska se till att alla barn får lika chanser att lära sig. Får tillgång till samma kunskapsinnehåll och samma möjligheter att befästa innehållet. Det är föräldrarna som med sina kunskaper ska räta upp det svajande tornet.
Det känns märkligt.
Låt oss hemskola!!
SvaraRaderaJa, det hade varit något! Särskilt med tanke på hur dålig kvalitet skolan håller.
RaderaJa, dålig kvalité är det verkligen. Är så trött på hur skolan ska vara "kompis" med barnen; det ställs inga krav, guldstjärna på allt oavsett nivå och så "fjäsk" för barnen i form av alldeles för mycket TV-program och klipp på Youtube.
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaHerrejisses! Snacka om att lägga över ansvaret på föräldrarna för barnens skolgång men givetvis bara när det går dåligt, går det bra är det skolans förtjänst. Låt då föräldrar ta hela ansvaret för barnens lärande då och de som vilk fixa utbildning för barnen själva kan göra det under kontroll av staten med prov som görs med jämna mellanrum för att kolla barnens kunskapsnivåer.
Men nä, det gör vi ju inte för då hjärntvättas inte ungarna till att tro på allt med "värdegrunden" om de inte utsätts för all denna propagandan i tidig ålder när hjärnan är som mest formbar. Är så in i nordens trött på alkt dravel om allad lika värde och bla bla bla, hallå i detta landet ställs gruppet mot varandra hela tiden, inte fasiken köper kommunerna in några bostadsrätter till de svenskar som behöver tak över huvudet.Men att göra det till folk som kommer hit med tre fruar och sexton barn (som i nacka nyligens) det går jättebra. Ursäkta mig men jag börjar tröttna på allt dravel om saker och ting här och de delar ut sina låtsaspengar och folk tror det går bra för detta landet.
Hälsningar från skåne
Precis! Man blir trött...
RaderaDet skulle ju säkerligen inte vara någon större mängd barn som skulle hemskolas om det blev tillåtet men det skulle ju lätta på trycket på skolan, precis som om barn under tre år inte fick gå på dagis om det finns en bebis hemma som en förälder är hemma med. Men, näe då, det handlar inte om kvalité, det handlar om att "alla ska med" (=ingen ska slippa undan). Fy fan, tänk om dagis blir tvång från 3 års ålder inom en snart framtid!? Kanske redan under nästa mandatperiod?
SvaraRaderaJa, fy...hemska tanke! Men den är nog inte helt orimlig...tyvärr. Det är spännande att leva...att få se var det slutar...
Radera